Regeringen går på HPAkademins linje, öppnar för att höstens högskoleprov kan hållas för en begränsad grupp

HPAkademin gjorde ju en namninsamling som vi skickade till regeringen med en uppmaning till åtgärder för att höstens högskoleprov ska kunna hållas. Regeringen har nu gått med på en av åtgärderna som vi föreslog i den: att högskoleprovet ska kunna hållas för vissa. Läs uppmaningen här: https://hpakademin.se/hostprovet-2020-uppmaning-skickad-till-regeringen/

Du kan se regeringens pressträff här där Matilda Ernkrans berättar detta: Teckenspråkstolkad: Matilda Ernkrans håller pressträff om högskoleprovet 

Det tycker vi är helt fantastiskt! Stort tack till alla som skrev under vår namninsamling som vi skickade med till regeringen. Man kan fortfarande skriva under på den så gör gärna det, vi kommer att skicka den till UHR också nu!

Nu måste UHR snabbt som attan öppna anmälningen till högskoleprovet och sätta igång processen att hitta så många lokaler som möjligt och anställa så många provvakter som möjligt! Vi kommer därför att skicka vår namnlista även till UHR med en uppmaning till dem.

Regeringen har också hintat om att de tycker att de utan ett giltigt högskoleprov ska få företräde till att skriva provet. Vi på HPAkademin tycker att det viktigaste är att så många som bara är möjligt får skriva provet. Vår uppmaning till UHR är alltså att inte begränsa anmälningen till vissa grupper, ta emot anmälning från alla och låt sedan resursbegränsningen av lokaler och provvakter vara det som begränsar de som får skriva provet.

Det är inte heller riktigt fair att bara för att man skrivit provet och testat en gång då inte ska få chansen att skriva provet ”på riktigt”. Det går inte att urskilja dessa personer, men det man kan göra är att be de som anmäler sig att berätta hur viktigt det är för dem att få göra provet. Många där ute skulle säkert vilja skriva provet, men är villig att ge upp sin plats till provet till någon annan som kanske behöver den mer. Ha inte en styltig process nu kring detta, introducera en fråga i anmälningen som säger: ”Kan du tänka dig att ge upp din plats på höstprovet om det behövs och då få företräde till vårprovet (Ja jag kan tänka mig att inte skriva höstprovet/Nej jag måste skriva höstprovet)”

 

HPAkademins Corona-Policy
Om man köper vår webbkurs så kommer man att ha den fram tills att högskoleprovet skrivs oavsett när det provet hålls. Så om man köper webbkursen fram till höstens prov och man inte får skriva det så får man automatiskt förlängt webbkursen tills man får skriva provet.

HPAkademins webbkurs
Webbkursen är vår populäraste kurs som är vår webbplattform där vi lägger in alla våra metodiker och uppgifter så att man kan plugga själv. Vi har just nu rabatt på den!

Läs mer om webbkursen

 

Toppbetyg på kurserna
Alla våra kurser är otroligt uppskattade och har fått förträffliga betyg av våra användare. 5/5 på både google reviews och facebook reviews.

”Jag har gått HPakademins intensivkurs, webbkursen och fått coachning. Tummen upp för kurserna! Professionella, välstrukturerade och metodiska på ett sätt som gör att jag blivit bättre på Högskoleprovet.”
-Tobias

Läs mer om våra recensioner på google reviews eller på facebook reviews

 

Men ännu viktigare är ju att komma igång med plugget! Boka din kurs idag!

Ja nu bokar vi webbkursen!