Vanliga frågor och svar

Allmänna frågor

Webbkurs

Intensivkurs

Personlig coachning

Allmänna frågor

Är de som jobbar på HPAkademin kunniga?

Vi på HPAkademin vet vad som krävs för att lyckas på högskoleprovet. Vi anställer bara coacher som har fått 2,0 på högskoleprovet, och tillsammans har vi arbetat fram heltäckande metoder och strategier för att lyckas på provet. Materialet har genomarbetats under flera år och kontinuerligt testats med våra elever så vi vet att de fungerar. Oavsett om du väljer vår webbkurs, intensivkurs eller personliga coachning kan du vara säker på att vi som hjälper dig är experter, och att det du får hjälper dig på bästa sätt!

 

Vad är HPAkademin HP-diagnos?

I alla våra tjänster ingår möjligheten att göra vår diagnos. Diagnosen är ett verktyg som visar dina styrkor respektive svagheter, och kartlägger din nuvarande nivå inom olika områden. En coach kommer analysera ditt resultat, och därefter ge svar på vad och hur du ska plugga framöver. På så vis blir varje timme HP-plugg så effektiv och givande som möjligt!

 

Vad är HPAkademins lösningsstrukturer?

Vi har gått igenom och analyserat ett otal högskoleprov, och hittat tydliga mönster som hela tiden återkommer. Utifrån dessa har vi tagit fram specifika lösningsstrukturer till varje kvantitativ provdel (XYZ, KVA, NOG, DTK) och verbal provdel (ORD, LÄS, MEK, ELF). Genom att nöta in våra grymma lösningsstrukturer kommer du hela tiden ha en strategi och tanke bakom det du gör. Det kommer gå fortare att lösa uppgifterna, du kommer hantera tidspressen bättre, och du kommer lösa fler uppgifter än du gjort utan en plan! I alla våra tjänster ingår dessa lösningsstrukturer, med förklaringar och exempel på hur de används optimalt!

Webbkurs

Vad gör att ni sticker ut jämfört med HPGuiden?

I korthet är skillnaden mellan oss och HPGuiden är att vi är mer individanpassade och att vi har mer kontakt med våra elever och kan därför utveckla bättre metoder.

Vi är mer individanpassade eftersom vårt studiesystem fungerar så att du först gör en kartläggande diagnos, och att du sedan får den analyserad och feedbackad med en individanpassad plan. I den pekar vi ut de områden du särskilt bör jobba med utifrån dina förutsättningar, och på så vis får du ett upplägg som passar just din situation! Detta leder också till att du kan förbättra dig på kortare tid! Vi har även medvetet strukturerat våra metoder och vårt innehåll så att man logiskt och snabbt ska kunna arbeta igenom vårt material. Vår uppfattning är att HPGuiden har mycket bra information på sin sida, men att det är upplagt som så att det blir lite överväldigande, samt att det inte är extremt tidseffektivt upplagt. Vårt system bygger däremot på att du som elev snabbt ska få en idé om vad du ska plugga på för att förbättra ditt resultat snabbast möjligt!

Våra metoder är även bättre eftersom vi ständigt utvecklar och förbättrar våra metoder och material när vi coachar våra elever. Detta leder till att vårt material och våra strategier är bättre och mer anpassade efter vad som faktiskt fungerar på högskoleprovet. HPGuiden har ju inte coachning på plats (utan bara mailcoachning) och kan därför inte se reaktionen som elever får när de presenteras med en metod, så där har vi fördel och kan utveckla metoder som elever faktiskt förstår!

HPAkademin drivs ju även av unga personer som alla fått 2,0 och skriver högskoleprovet kontinuerligt. Därför har vi alltid tiden den senaste, mest aktuella informationen!

 

Vad ingår i webbkursen?

I webbkursen ingår flera delkurser och moment som ska få dig att höja dina resultat. Det ingår bland annat en kartläggande diagnos som vi ger feedback på, matematiska genomgångar för att stärka dina mattekunskaper, lösningsmetoder och tips till samtliga provdelar, en huvudräkningsapplikation för att bli snabb på matten och en högskoleprovssimulator där du kan göra, utvärdera och spara gamla högskoleprov och ytterligare högskoleprov som HPAkademin skapat (och förstås gå igenom lösningar till dem) Klicka här för att få ytterligare inblick i vad som ingår i webbkursen!

 

Hjälper den mig att bli bättre på det verbala?

Jajamen! Diagnosen som du för möjlighet att göra kartlägger i detalj vad du behöver jobba med, så att du garanterat lägger ner tid på rätt områden. Du får därefter tillgång till lösningsstrukturer för varje verbal provdel. Dessutom får du ta del av våra tips och metodiker angående allt från mentala förberedelser till tidspresshantering för verbala delen! Du kommer också kunna öva på massvis med verbala provpass från gamla högskoleprov och våra egenskapade övningsprov i vår högskoleprovssimulator, och få lösningsförslag på de uppgifter du behöver hjälp med!

 

Hjälper den mig att bli bättre på matte?

Definitivt! Den inledande diagnosen kommer visa vilka områden du har störst behov att jobba med. I webbkursen har vi smarta knep och tips för den specifika matte som är återkommande på högskoleprovet, med bland annat huvudräkning, procenträkning, avrundning. Därutöver har vi genomarbetade lösningsstrukturer för samtliga kvantitativa provdelar! Du kommer också kunna öva på en stor mängd kvantpass från gamla högskoleprov och våra egenskapade prov i vår HP-simulator, och få detaljerade lösningsförslag på de uppgifter du behöver hjälp med! För att du ska blir snabbare på matten så har vi även en huvudräkningsapp i webbkursen som gör att du kan hantera tidspressen mycket bättre.

 

Ingår coaching?

Ja, mailcoaching ingår. Det innebär att du kan maila webbkurshjalp@hpakademin.se om du har några frågor, och få svar av en coach. Det finns även en ”hjälp” knapp på varje kapitel och fråga i webbkursen. Det innebär att om du fastnar och inte förstår så kan du enkelt be om hjälp och får svar via mail. Detta är dock inte samma sak som personlig coachning där du träffar din coach personligen, kan spendera långa tidsperioder tillsammans med coachen och således har mycket större möjlighet att få individbaserad hjälp och personlig uppföljning.

 

 

Får jag använda webbkursen när jag vill?

Absolut! Du har tillgång till webbkursen och dess funktioner under den tid du betalat för!

 

Kan jag vara inne och använda webbkursen på dator och mobil samtidigt?

Självklart! När du köper webbkursen så har du tillgång var du än befinner dig, på flera enheter.

 

Hur länge får jag tillgång till webbkursen?

Du kan köpa tillgång till webbkursen till nästa prov eller för två prov. För mer information kan du läsa här.

Intensivkurs

Vad ingår i intensivkursen?

Väldigt mycket! Det är en fullsmäckad dag med de viktigaste metoderna för att lyckas med HP uppgifterna, den viktigaste matematiken samt tips om hur man ska plugga på bästa sätt. Du får ju också vår HP-diagnos med analys av den. Mer information om vad som ingår i intensivkursen kan du hitta här.

 

När och var hålls intensivkurser?

Våra populära intensivkurser hålls flera städer; Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Gävle, Västerås och Umeå. Exakta datum och möjlighet att anmäla dig finns här, passa på innan det blir fullbokat!

 

Hur ser jag om det finns platser kvar?

Om en kurs blir fullbokad skriver vi det på intensivkurssidan. Klicka här för att se vilka datum som har respektive inte har platser kvar.

 

Ska jag ta kursen nära inpå provet eller tidigt?

Ju tidigare desto bättre! Genom att gå intensivkursen i god tid före provet ger du dig själv möjligheten att sedan faktiskt träna på att använda alla våra tips och metodiker. Här kan du se vad som ingår i kursen, och få större insikt i varför det är klokt att du bokar in dig tidigt!

 

Hur många platser finns det per kurs?

Vi erbjuder uppemot 30 platser per kurs. Antalet platser beror främst på klassrummens kapacitet. Klicka här för att se om det finns platser kvar!

 

Vad kostar intensivkursen?

Kursen kostar just nu 1295 kr per deltagare! Vid köp av utvalda coachningspaket ingår dessutom intensivkursen utan extra kostnad! Mer om det kan du läsa på sidan om personlig coachning här.

 

Får man mycket individuell hjälp på intensivkursen?

Nja. Intensivkursen är en ordentlig genomkörare med högt tempo, och relativt många deltagare. Kursen fokuserar på gruppen som helhet och gemensamma genomgångar, vilket begränsar möjligheten till individuell hjälp. Många väljer därför att kombinera intensivkursen med något av coachningspaketen som du hittar här. I intensivkursen ingår dock individanpassad feedback på din diagnos från en coach som har fått 2,0 på högskoleprovet!

 

Kan jag avboka kursen?

Ja. Kursen kan avbokas till och med en vecka innan det datum den hålls. Om man inte fått feedback på sin diagnos så återbetalas hela summan på 1295kr. Om du har gjort diagnosen och fått den analyserad så återbetalas hela summan för intensivkursen minus 495kr för analysen, d.v.s. 800kr. Du kan avboka din plats genom att maila oss på info@hpakademin.se, eller ringa till 020-012 54 68.

 

Hur lång är intensivkursen?

Intensivkursen är antingen en heldag, eller uppdelad över två halvdagar. Total aktiv undervisningstid är 8 timmar. Klicka här för att se exakta tider och datum för våra intensivkurser!

Personlig coachning

Vad ingår i personlig coachning?

Du får helt enkelt en privatlärare som går igenom allt du behöver för att förbättra sig. Coachen har ett ordentligt stort studiematerial som ni kan gå igenom, men upplägget anpassas efter dina behov. Du behöver inte köpa något utöver själva coachtimmarna. Men det är väldigt kostnadseffektivt att kombinera coachning med webbkursen, eftersom man då kan gå igenom mycket på egen hand och kan lägga coachtimmarna på att fördjupa kunskapen och säkerställa att man förstått allt. Du kan hitta mer information om personlig coachning här.

 

Kan jag få coaching på distans?

Absolut! Vi har alltid många elever som kör onlinecoachning. Det är ingen speciell skillnad i kvaliteten på onlinecoachning och på plats coachning, så det brukar alltid vara några elever som hellre kör online eftersom de då slipper restid till coachplatsen. HPAkademins coacher har speciella datorer med penna så att de kan anteckna på skärmen samtidigt som de förklarar. En onlinelektion går alltså till på samma sätt som lektionerna på plats förutom att coachen delar sin skärm via videosamtal istället och förklarar på sin digitala whiteboard. Så själva undervisningen går till på samma sätt som om man träffas på plats. Det är heller ingen skillnad i resultaten som våra elever fått om man jämför online och på plats coachning. Du som elev får tillgång till alla anteckningar från lektionens gång via vår delade mapp.

 

Får man en och samma coach?

Ja, som elev tilldelas du en personlig coach som du arbetar kontinuerligt med för att nå ditt mål. Detta för att ni ska kunna lära känna varandra ordentligt, och du som elev får skräddarsydd hjälp!

 

Går det att byta coach?

Ja, om du skulle känna ett behov av att byta coach så går det givetvis att ordna. Vi är dock kräsna med de coacher vi anställer så det är mycket ovanligt att man vill byta coach!

 

Vad händer om coachen man fått inte finns tillgänglig på de tider som jag vill träffas?

Då får du helt enkelt byta coach! Om det inte finns någon annan ledig coach på din ort så har du möjlighet till onlinecoachning istället men du kan också få tillbaka pengarna för timmarna som du inte använt om du hellre vill det. Vi försöker dock se till att våra coacher inte blir helt fullbokade så de ska ha lite flexibilitet. Så hittills har det praktiskt taget alltid gått att lösa.

 

Var träffas man?

Rent generellt så träffas man på en central offentlig plats som du och coachen kommer överens om. Varje coach har sina egna ställen som den brukar coacha på, exempelvis på ett café, bibliotek eller liknande. Exakt var bestäms utifrån dina behov i samråd med din coach!

 

Hur långa är lektionerna?

Längden på varje lektion avtalas med coachen och kan variera utifrån dina behov just då. För att det inte ska bli för mycket restid vill vi dock att passen är minst cirka 2 timmar åt gången, men utöver det så är det väldigt flexibelt. Vid onlinecoachning kan man gott ha 1 timmes pass om man vill det eftersom det då inte är någon restid.

 

Hur bestämmer man tider?

Din coach ringer upp dig och så bokar ni in första passet. Därefter kan du antingen bestämma tiderna sporadiskt när du vill träffas, eller bestämma att boka in regelbundna träffar med din coach. Då kan ni exempelvis ses samma dag, tid och plats varannan vecka. Det är alltså mycket flexibelt och är anpassat för att göra det enkelt för dig som elev. Skulle det vara så att du och din coach har väldigt olika scheman när ni kan träffas så kan du såklart få byta coach. Detta har dock hittills aldrig hänt att man inte kunnat hitta tider då båda kan träffas.

 

Hur långt innan en lektion kan man avboka?

Det går bra att avboka fram till 24 timmar innan lektionen är tänkt att börja. Vi har satt gränsen vid 24 timmar så att både du och din coach kan lita på att lektionerna blir av och inte ställs in i sista sekund. Om någonting dock skulle dyka upp som du inte kunnat förutse, och det är mindre än 24 timmar kvar, går det naturligtvis bra att prata med din coach om det!

 

Vad kostar det?

Priserna för personlig coaching varierar! Den exakta timavgiften beror på vilket paket du väljer att köpa. De exakta priserna hittar du här.

 

Finns det möjlighet att dela upp betalningen för coachingpaketen?

Ja det kan finnas, vi har som regel att vara väldigt flexibla för att möjliggöra för dig att nå ditt mål. Diskutera detta med oss när du ringer in för din gratis konsultation till 020-012 54 68

 

Betalar man efter varje pass?

Nej. Som elev köper du ett coachningspaket med ett visst antal timmar. Timmarna använder du sedan som du vill, men din coach hjälper dig såklart med hur ni ska använda dem.

 

Måste jag gå klart paketet jag köpt?

Nej, om du har timmar du inte använt och inte vill/kan använda så kan du få tillbaka pengarna för de timmarna. Kontakta oss isåfall på 020-012 54 68 så löser vi det.

 

Finns det en tillgänglig coach till mig som passar på de tiderna jag vill ha coachning?

Vanligtvis! men ibland är våra coacher ganska fullbokade. Så ring helst 020-012 54 68 för en konsultation innan du bokar coachningen.