Om oss

Hej! Vi är HPAkademin

Vi hjälper dig att komma in på din drömutbildning

HPAkademin grundades 2014 med ambitionen att utveckla den bästa utbildningen inför högskoleprovet. Sedan dess har vi hjälpt flera tusen elever nå sitt drömresultat på högskoleprovet. Företaget har huvudkontor i Stockholm och vi finns i alla stora städer i Sverige.

HPAkademins ledord är kvalitet, information och inspiration vilket återspeglas i våra intensivkurser, i vår personliga coachning samt i vår webbkurs.

 

HPAkademins medarbetare

HPAkademin har intensivkurser för högskoleprovet

Johan Ström, VD och högskoleprovsexpert

Fått 2,0 på högskoleprovet 10 gånger. Bästa resultat på HP: 156 rätt som var 6:e högsta antalet rätt på högskoleprovet våren 2017. Hade dåliga betyg i gymnasiet men kom 2010 in på Handelshögskolan i Stockholm via högskoleprovet. Tog examen 2013, startade HPAkademin 2014 och har sedan dess hjälpt otaliga elever till sitt drömresultat. Ansvarig för företagets strategiska riktning.

Kontakt: johan.strom@hpakademin.se

HPAkademin har lärare för högskoleprov i Västerås

Daniel Vatn, Kundchef och HP-Coach Uppsala

Daniel är en av HPAkademins coacher i Uppsala och har skrivit 2,0 på högskoleprovet två gånger. Våren 2015 var han 18 år och skrev 2.0, vilket gjorde honom till en av de yngsta att få 2.0 det provet! Daniel arbetar på HPAkademin som kundchef och HP-Coach, samtidigt som han studerar på läkarprogrammet.

Kontakt: daniel.vatn@hpakademin.se

HPAkademin har lärare för högskoleprov i Stockholm

Herman Appelgren, Produktchef och HP-Coach Linköping

Herman är produktchef och HP-coach i Linköping. Han har en kandidatexamen i klassisk musik vid KMH men studerar för närvarande datateknik och filosofi vid LiU respektive UmU. Han har skrivit 2,0 på Högskoleprovet fyra gånger i rad sedan våren 2016. Hans hittills bästa resultat, 156 rätt av 160, var det näst bästa resultatet hösten 2017.

Kontakt: herman.appelgren@hpakademin.se

HPAkademin har coacher för högskoleprovet i Stockholm

Axel Skorup Averås, HP-Coach Stockholm

Axel är en av HPAkademins coacher i Stockholm och skrev 160 rätt av 160 möjliga på högskoleprovet våren 2016. Bara tre personer någonsin har skrivit 160 rätt på provet. Axel skrev även bästa resultatet i Sverige på provet hösten 2015: 156 av 160 rätt. Axel är HPAkademins expert på den matematiska delen och har utvecklat många av våra metoder för att lyckas med kvantdelen på högskoleprovet.

HPAkademin har privatundervisning för högskoleprovet i Stockholm

Erik Skogetun, HP-Coach Stockholm

Erik är en talangfull kille med ursprung i Linköping. Pluggar Industriell Ekonomi på KTH i Stockholm och coachar med HPAkademin på deltid i Stockholm. Erik fick 2,0 på högskoleprovet hösten 2015 där han fick 151 rätt av 160 möjliga (32 bästa resultatet i Sverige av 65 000 provtagare). Erik har coachat på deltid sedan våren 2016.

Kontakt: erik.skogetun@hpakademin.se

HPAkademin har lärare för högskolestudier i Uppsala

Erik Sundblom, HP-Coach Uppsala

Erik har skrivit 2,0 på högskoleprovet 5 gånger. På provet våren 2017 fick Erik 158 rätt av 160 möjliga, vilket var det bästa resultatet av alla provskrivare vid det tillfället. Erik är HPAkademins verbala expert och med bakgrund på bland annat journalisthögskolan är det inte konstigt att han har koll på sina språkkunskaper.

Kontakt: erik.sundblom@hpakademin.se

HPAkademin har lärare för högskoleprovet i Malmö

Sebastian Fernstedt, HP-Coach Malmö

Sebastian har som alla andra coacher i HPAkademin 2,0 och fick 153 rätt av 160 möjliga på högskoleprovet våren 2016 (samma resultat som HPAkademins VD Johan Ström). Sebastian coachar på deltid i Malmö-området.

Kontakt: sebastian.fernstedt@hpakademin.se

HPAkademins professionella coacher lär dig alla tips och tricks för högskoleprovet

Fredrik Helleberg, HP-Coach Göteborg

Fredrik är HPAkademins coach i Göteborg. Våren 2015 skrev han 2.0 på högskoleprovet. På vardagarna studerar han till läkare, när han inte coachar elever som vill förbättra sig på högskoleprovet.

Kontakt: fredrik.helleberg@hpakademin.se

HPAkademins professionella coacher lär dig alla tips och tricks för högskoleprovet

Fredrik Halldal, HP-Coach Umeå

Fredrik är HPAkademins coach i Umeå. Han skrev sitt första 2.0 våren 2011 och satte sitt personbästa, 156 av 160 rätt, på provet våren 2019. Stunderna då han inte studerar datavetenskap vid UmU eller coachar elever ägnar han gärna åt att läsa fantasy/science fiction, att skriva eller att spela med vänner.

Kontakt: fredrik.halldal@hpakademin.se

 

Vill du bli coachad av någon av oss?

Gå till vår sida om coachning och läs mer om hur det fungerar!

Läs mer om coachning