Med webbkursen kommer provet att kännas mycket enklare. Kämpa inte onödigt länge utan hjälpen som många andra redan har. Gör rätt från början så blir det lättare att nå ditt mål!
HPAkademins webbkurs innehåller allt du behöver för att nå ditt mål.
1. Diagnos för att se var du ligger och kan plugga mest effektivt.
2. Mattegenomgång för att du ska få koll på matten.
3. Tekniker och metoder för att hantera alla aspekter av högskoleprovet, både för kvant och verbal.
4. Högskoleprovssimulator där du kan träna på unika egenskapade prov och se pedagogiska lösningar.
5. Träningsverktyg för huvudräkning och flashcards för att träna svåra ord.
Vår högskoleprovsdiagnos har övningar som hjälper dig att se vilka kunskapsluckor du har. Du får sedan utförliga råd hur du mest effektivt kan förbättra dig utifrån dina individuella förutsättningar.
All matte du behöver. Specifikt framtagna mattekurser för att du ska få den matematik som är viktigast för högskoleprovet. Våra experter vet exakt vilken vilken matte som behövs för att få det resultatet du vill ha.
Det finns även ett avancerat verktyg för dig att träna huvudräkning som gör att du hinner hela mattedelen.
Tekniker och metoder för att hantera alla viktiga aspekter av högskoleprovet. T.ex. hantera varje frågetyp, hantera tidspressen, förstå de vanligaste texttyperna, snabba upp din huvudräkning, läsa snabbare med mera. Metoder för både kvant och verbal.
Där du kan göra riktiga högskoleprovsfrågor och få se hur du kan lösa de uppgifter som du inte klarar nu. Lösningarna är gjorda av våra experter som alla fått 2,0. Lösningar till alla gamla högskoleprovsuppgifter sedan 2011 och en hel del egenskapade prov. Över 1300 uppgifter har videolösningar.
Unikt med HPAkademin är att vi formaterar våra egenskapade prov precis som de officiella proven. Vi har några provpass öppna för att testas innan du köper!
Träna svåra ord med hjälp av vår flashcard-tränare. Framtagen för att använda ”recall-metoden”, det mest effektiva sättet att träna svåra ord på. Orden är framtagna och prioriterade av våra verbala experter som alla fått 2,0, så du lär dig de viktigaste orden först. Träna på orden enkelt och snabbt, oavsett om du använder datorn eller mobilen.
Om du har problem med något avsnitt finns det alltid knappen ”hjälp”. Du får sedan svar inom kort av HPAkademins coacher som alla fått 2,0
Material utvecklat av experter
Vi har lagt ner mycket tid på att inte bara ta fram fler metoder och material utan att fokusera på att välja ut de metoder som ger mest resultat på kortast tid. Diagnosen gör att du dessutom kan fokusera på det som är viktigast för dig! HPAkademins material tas fram enbart av personer som skrivit 2,0 och vet därför vad som funkar på provet. Metoderna testas och förbättras hela tiden då vi kan se på våra coachelever vilka tekniker som fungerar bäst. Eftersom vi skriver högskoleprovet varje år så har vi alltid den senaste kunskapen. Detta har lett till att många av våra elever tycker att vi är bättre än våra konkurrenter!
Du kan testa webbkursen genom att göra en gratisanvändare, du kan då testa våra förklaringar i hp-simulatorn, ladda hem alla gamla högskoleproven, se våra delkurser/kapitel osv.
"Med webbkursen lärde jag mig baskunskaper, övade huvudräkning, samt lärde mig taktiker för att ta mig igenom provet så smidigt som möjligt. Detta var precis det jag behövde!"
"Jag fann webbkursen väldigt effektivt och pedagogiskt upplagd samt att jag fick ha god kommunikation med ansvariga. Överlag blev detta bland det absolut bästa jag lagt pengar på!"
Alicia Karlsson
Facebook reviews
"Superbra kurs med otroligt pedagogiska förklaringar till alla Högskoleprovets frågor. Rekommenderar starkt till alla som behöver höja sitt HP snitt!"
Caroline Silverstolpe
Google reviews
"Väldigt bra, flexibelt och lärorikt upplägg! Verkligen värt pengarna 🙂"
Fanny Edström
Facebook reviews
Extremt nöjda elever
Våra elever har varit väldigt nöjda med vår webbkurs. Det kan man inte minst se på oberoende recensions-sajter som Google reviews och Facebook reviews där vi får högst betyg av alla högskoleprovskursföretag som har fler än fem recensioner.
Varför ska man köpa webbkursen istället för att plugga själv?
Det är ett klassiskt misstag att man försöker förbättra sig på egen hand, utan bra studiematerial, t.ex. genom att bara göra en massa gamla högskoleprov. Men det är mycket bättre att plugga med bra studiematerial direkt!
Förbättra dig snabbare = spara din energi: Om man lägger ner en massa tid på att plugga till provet utan det bästa materialet så bränner man sin energi utan att förbättra sig tillräckligt mycket, t.ex. om man pluggar med gamla högskoleprov utan våra pedagogiska förklaringar. Man kan då bli less på provet innan man nått sitt mål! Om man istället har vår webbkurs med sig så pluggar man på rätt saker, med rätt verktyg, och förbättrar sig snabbare.
Ha allt du behöver på en plats = minska förvirringen. Vår webbkurs är heltäckande. Pluggar du med den behöver du inte vara orolig för att du missar nånting. Alltså kan du känna dig lugn och fokusera på att förstå provet istället!
Hej! Du kan läsa här nedan hur huvudräkningstränaren fungerar och varför den är så effektiv för dig att träna upp din snabbhet på kvantdelen. Men för att använda huvudräkningstränaren behöver du köpa webbkursen. Det kan du göra här: Webbkurs
Huvudräkningstränaren – Bli snabbare och säkrare på kvantdelen
I huvudräkningstränaren kan du träna på våra smarta metodiker för huvudräkning. Om du förbättrar din snabbhet på att göra uträkningar så kan du snabba upp dig otroligt på kvantdelen.
Du blir dock inte bara snabbare utan även säkrare. I kvantuppgifterna blandas ju moment av att du ska tänka på regler och sen använda dem för att räkna ut tal. Om du låser dig och blir frustrerad i uträkningsmomenten så tappar du fokus och det blir lätt att tappa bort var man var i uppgiften. Undvik det genom att nöta huvudräkning i huvudräkningstränaren.
Du kan träna på de olika räkneoperationerna: Addition, subtraktion, multiplikation och division. Men du kan även träna på mer komplexa uppgifter som t.ex. bråkreglerna och algebra där du löser fram x.
De olika svårighetsgraderna
Vi har tre olika nivåer av uppgifter inom de olika huvudräkningsoperationerna. Uppvärmnings-, normal- och överkursnivå. När du väljer en nivå och trycker starta så kör du sedan i 2 minuter och får ett hastighetsbetyg som bygger på hur många rätt svar du fått. Det betyget går mellan ”inte bra alls”, ”inte bra”, ”OK”, ”Bra” och ”Väldigt bra”.
En rekommendation vi har till alla är att köra ganska mycket huvudräkning tills du når ”väldigt bra”. Om du når dit så kan du sen köra några minuter om dagen bara för att upprätthålla den snabbheten. Tänk på att du får värde av att träna ytterligare huvudräkning även om du är snabb, eftersom du sänker den mentala kostnaden av att hantera siffror och det gör att du kan fokusera ytterligare på andra aspekter i högskoleprovsuppgifterna.
Uppvärmningsnivån är för att du ska komma igång, denna nivå ska kännas väldigt lätt. Om den känns klurig så kör den några gånger tills du känner dig bekväm med den.
Normalnivån är den nivå som du mest ska träna upp din hastighet för. Den motsvarar den typen av uträkningar som vi bedömer att du får mest värde på högskoleprovet av att bli snabb på.
Överkursnivån är som du hör på namnet lite överkurs. Det är jättebra att bli så bra på huvudräkning att du kan göra dessa uppgifter utan att skriva ner dem, men de är ganska tuffa och på själva högskoleprovet skulle du nog kunnat lösa dem genom att avrunda eller ställa upp dem. Det är dock jättebra träning att bli bekväm med dessa uppgifter också. Då kommer du att tycka att ”normala” uppgifter är buslätta!
Börja med uppvärmningsnivån men gå snabbt vidare och bli riktigt vass på normalnivån. Testa gärna även en del på överkursnivåerna, men ditt fokus ska ligga på att träna på normalnivåerna
Du ska träna på att lösa huvudräkningsuppgifterna med rätt metodik: Du lär dig den genom att gå igenom huvudräkningskursen.
Poänggränser för normalnivån:
Det här är gränserna vi har satt för de olika räknesätten i huvudräkningsappen. Använd gärna dessa som delmål när du sitter och övar med appen så kommer du se hur du bockar av de olika räknesätten och förbättrar ditt resultat med tiden!
Addition Inte bra: 4-7
OK: 8-11
Bra: 12-15
Väldigt bra: 16+
Subtraktion Inte bra: 3-5
OK: 6-9
Bra: 10-13
Väldigt bra: 14+
Multiplikation
Inte bra: 26-49 OK: 50-60 Bra: 61-74
Väldigt bra: 75+
Division
Inte bra: 4-6
OK: 7-10
Bra: 11-13
Väldigt bra: 14+
Procent
Inte bra: 7-13
OK: 14-20
Bra: 21-29
Väldigt bra: 30+
Bråkräkning
Inte bra: 4-7
OK: 8-11
Bra: 12-15
Väldigt bra: 16+
Algebra 1
Inte bra: 4-5
OK: 6-7
Bra: 8-9
Väldigt bra: 10+
Algebra bråk
Inte bra: 3-4
OK: 5-6
Bra: 7-8
Väldigt bra: 9+
Flashcard App Info
Hej! Du kan läsa här nedan hur flashcardsen fungerar och varför de är så effektiva för att lära sig nya ord. Men för att använda flashcardsen behöver du köpa webbkursen. Det kan du göra här: Webbkurs
Välkommen till HPAkademins flashcard tränare!
Här kan du bygga upp din vokabulär genom att träna på svåra ord.
Svåra ord är inte bara bra för ORD delen, utan du kommer förbättra din poäng väsentligt även på MEK, och till och med på LÄS.
Metoden som vi använder för att lära ut ord kallas för att man tränar sitt ”recall”. Forskning har visat att den effektivaste metoden att träna på ord är just att man tränar på sitt ”recall”.
Videoförklaring för hur flashcards fungerar
Läs absolut igenom textförklaringen om hur flashcards fungerar också!
Textförklaring – Hur flashcards fungerar
Du får se ett ord eller en mening och ska själv försöka tänka ut vad det betyder.
Du går inte vidare förrän du antingen kommit på vad ordet betyder och kan uttrycka det till dig själv, eller erkänner för dig själv att du inte kan ordet.
Här måste du vara ärlig med dig själv. Antingen kommer du på ordet eller så gör du inte det. Om du inte kan förklara vad ordet betyder så kan du inte ordet tillräckligt bra. Det är bra att tala högt till dig själv om du har möjlighet.
Du klickar sedan på ”VISA SVAR” för att se förklaringen till ordet.
När du sett förklaringen så ska du välja ett av fyra val på hur bra du kunde ordet.
IGEN: Väljer du om du inte kunde ordet, ordet läggs då i slutet på dagens kort så du får chansen att besvara det igen idag. Du ska välja IGEN tills du faktiskt kommer på ordets betydelse utan att behöva se förklaringen.
SVÅR: Väljer du om du kunde ordet litegrann men du missade viktiga aspekter av det och känner att du vill få tillbaka kortet ganska snart för att kunna repetera det.
OK: Väljer du om du klarade av ordet men du var tvungen att fundera rätt länge på det och du kände dig osäker på att det faktiskt var rätt.
LÄTT: Väljer du om du kunde ordet och du känner dig säker på ordets betydelse.
Hur långt fram korten skickas
Notera beskrivningen på knapparna. (0 dag), (1 dag), (2 dag), (4 dag). Det visar hur lång tid det kommer att ta innan kortet kommer upp igen för repetition. Du kan förstås använda det också när du funderar på vilket val du ska göra. De kommer att ändras allt eftersom du repeterat kortet flera gånger. Om du tryckt ”LÄTT” några gånger så kommer valet ”LÄTT” att stegvis öka antalet dagar tills du behöver repetera kortet igen.
Gå inte vidare förrän du försökt förstå ordet
Om du inte kom på vad ordet betyder så ska du lägga en del tid på att lära dig ordet. Gå inte vidare förrän du känner att du fattat, utan lägg tid på att memorera och smälta förklaring/synonymer/exempelmeningar. Det är absolut bra att även googla på ordet om det är helt nytt för dig. Du får en länk i varje kort som automatiskt öppnar en ny flik med ordet googlat.
Du kommer att få 20 nya ord varje dag. Så om du gör klart alla orden varje dag så kommer du att bygga upp din vokabulär ganska snabbt.
Du kommer också att bygga upp antalet ord som du repeterar ganska snabbt. Kom ihåg att du trycker LÄTT för att orden faktiskt ska skickas en bit framåt i framtiden. Så om du kunde ordet väl så ska du också trycka LÄTT, annars kommer du att behöva i onödan repetera ordet snart igen.
Du kommer att behöva trycka IGEN ett antal gånger på vissa ord. Det är helt ok. Du behöver repetera vissa ord många gånger innan de sätter sig.
Se till att göra alla dina kort varje dag, så kommer du över tid att ha lärt dig en massa väldigt relevanta ord och uttryck för högskoleprovet.