Upprop för att högskoleprovet hösten 2020 ska hållas

UHR lämnade idag in sin rekommendation till regeringen som säger att de tycker att höstens högskoleprov 2020 inte ska hållas.

https://www.uhr.se/om-uhr/nyheter/2020/hostens-hogskoleprov-bor-inte-genomforas

Man kan alltså åka i tunnelbanan i rusning utan andningsmask men man kan inte sitta i en skrivsal med 2 meter åt alla håll (eller ännu längre om man breder ut sig ytterligare) även om man skulle ha mask?

Detta är inget mindre än en skandal. Två prov på rad ställs in? Principen att man ska få en andra chans är alltså helt utraderad. Om man inte hade föräldrar som drev på när man började gymnasiet och fick några dåliga betyg i ettan på gymnasiet när man var 16 år så får man alltså ingen andra chans att komma in på de mest eftertraktade utbildningarna och bli t.ex. läkare eller psykolog.
 
Att ställa in vårens prov mitt under brinnande pandemi eftersom man inte på kort tid kan anpassa sig är förståeligt. Men att ställa in höstens prov som man då haft mer än 6 månader på sig att planera inför är ett slag i ansiktet på 100 000 svenskar som vill göra det bästa av sitt liv i en av de värsta lågkonjunkturerna som drabbat Sverige.

Skriv under vårt upprop om du också tycker att höstens högskoleprov 2020 ska hållas.

Namninsamling till regeringen för att hålla högskoleprovet hösten 2020

Denna namnlista kommer att lämnas in till regeringen för att de inte ska godta UHRs rekommendation och istället hålla högskoleprovet hösten 2020 med säkerhetsåtgärder som t.ex. ansiktsmask och distansering.