Nya öppningen för högskoleprovet i höst

Vi på HPAkademin trodde ju att det tidigare var kört för högskoleprovet. Men regeringen och politikerna verkar inse att en majoritet av befolkningen anser att högskoleprovet faktiskt bör kunna hållas och att UHR/Universitetens anledningar till att det inte borde kunna hållas är ihåliga. Det är väldigt härligt att se att pressen som satts från oss på HPAkademin (t.ex. genom vår debattartikel i SVD och vår namninsamling vi skickade till UHR och regeringen) och från andra ledarskribenter har fungerat!

För att skydda sig från kritik har politikerna därför tillsatt en samordnare till höstens högskoleprov, Peter Honeth, som faktiskt verkar vara ganska handlingskraftig!

Högskoleprovet har därför faktiskt en chans att kunna hållas i höst, men det är inte säkert. Källor: UHR, SR

Peter Honeths förslag är att provet ska hållas för 26 250 personer, att man inte ska få skriva provet om man har ett giltigt högskoleprovsresultat, och att det ska vara först till kvarn på anmälningarna. Supertråkigt att bara de som inte har ett giltigt högskoleprovsresultat ska få anmäla sig, vi på HPAkademin tycker inte att det är rättvist. Vi tycker dock att det är bättre att ett prov hålls för några än att det inte hålls alls.

Att det eventuellt är först till kvarn på anmälningarna är viktigt för dig att veta eftersom du då bör sitta och uppdatera anmälningssidan när anmälningen öppnar!

Enligt förslaget som ligger nu ska då anmälan öppna 25 september, och provet ska genomföras 25 oktober. Vi kommer få definitivt besked denna vecka om högskoleprovet blir av eller inte.

Vårt tips just nu är därför att gå in på anmälningssidan https://www.hogskoleprov.nu/ och skapa en användare redan nu så du är förberedd på att vara snabb när/om själva anmälningen öppnar.

Boka även HPAkademins webbkurs och kom igång med den! Vi har fortfarande rabatt så att du kan köpa tillgång till webbkursen ända till vårens prov, för samma kostnad som det annars skulle kostat att köpa den till höstens prov.

1395kr istället för 2995kr!

Läs mer om webbkursen

 

Toppbetyg på kurserna
Webbkursen är otroligt uppskattad och har fått förträffliga betyg av våra användare. 5/5 på både google reviews och facebook reviews.

”Jag har gått HPakademins intensivkurs, webbkursen och fått coachning. Tummen upp för kurserna! Professionella, välstrukturerade och metodiska på ett sätt som gör att jag blivit bättre på Högskoleprovet.”
-Tobias

Läs fler av våra recensioner på google reviews eller på facebook reviews

 

Boka din kurs idag!

Ja nu bokar vi webbkursen!