HPAkademins bevakning av högskoleprovet, och frågestund

UPPDATERING 2019-10-24: Normeringgspekulationen är publicerad. Den finns här: Normering högskoleprovet

UPPDATERING 2019-10-21: Nu när uppgifterna släppts så håller vi för fullt på att kolla facit och publicerar och uppdaterar det löpande på denna sida:  HPAkademins facit och provdagsdiskussion

 

UHR har ju tagit bort kontrollpapperet så att man inte kan förutspå sitt resultat genom att kolla mot facit. Vi på HPAkademin tycker att detta är en väldigt dum idé, och vi misstänker att det har att göra med att vi och många andra överklagade uppgift 33 på förra provet och fick igenom en ändring i facitet. Vi tror att de tagit bort kontrollpapperet för att provskrivarna inte ska bry sig lika mycket direkt efter provet och därför inte överklaga uppgifter lika intensivt.

Så vi på HPAkademin kommer ändå att skriva provet trots att det inte blir lika aktuellt att göra ett facit på provdagen. Men vi kommer publicera vårt facit på måndagen istället då uppgifterna släpps.

Under provdagen kommer vi att statusuppdatera om svåra uppgifter och vilket provpass som var utprovningspasset.

På måndagen kommer vi även att skapa lösningar till alla uppgifterna där vi förklarar hur man skulle löst dem. Du når lösningarna genom att skapa en gratis användare och sen gå in till vår HP-simulator!

HPAkademins facit och provdagsdiskussion

Du når vårt facit här: HPAkademins facit och provdagsdiskussion

 

HPAkademins frågestund

Du kan ställa vilka frågor du vill i detta inlägget. Vi kommer att svara i mån av tid under provdagen eftersom vi också skrivet provet. Men efter provet kommer vi att sitta aktivt och besvara frågor. Om hur provet fungerar och om detta provet. Har du en fråga så ställ den jättegärna till oss här! =)