Första antagningsbeskedet är ute!

Antagningsbesked högskoleprovet

Du går in på www.antagning.se och loggar in för att se om du blev antagen eller inte. Vi på HPAkademin håller tummarna för dig att du är inne!

Hur urvalsprocessen fungerar

I korthet så blir platserna fördelade efter hur utbildningen har valt att procentuellt fördela dem. Vanligtvis så är det ca 34% av platserna till HP och 66% till betyg.

De som blivit antagna och de som fått reservplats måste nu besvara antagningbeskedet senast 19 december 24:00.

De med reservplatser får sedan besked 27 december om de fått en reservplats eller inte.

Du kan få en indikation på om du kommer att bli reservantagen genom att gå till https://www.uhr.se/studier-och-antagning/Antagningsstatistik/soka-antagningsstatistik/ och söka på ditt program, sedan bläddra mellan urval 1 och urval 2. Då kan man se den sist antagne personen vad den hade för betyg eller HP i respektive urval. Tyvärr brukar det inte gå ner på HP gruppen mellan urval 1 och 2 men man kan se en liten skillnad när det gäller betygsgrupperna.

Satsa till vårens prov med HPAkademins webbkurs

Bli inte omsprungen av de andra som använder våra smarta metodiker för att knäcka koden till högskoleprovet. Vi hjälper hundratals att nå sina mål varje prov och har ett snittbetyg på 5 stjärnor av våra elever på google reviews och 5 stjärnor på facebook reviews.

Webbkursen har tusentals uppgifter, heltäckande mattekurs, huvudräkningsprogram och om du inte förbättrar dig så får du pengarna tillbaka!

Starta resan mot drömresultatet nu!